Politika privatnosti

Hvala vam što posećujete naš sajt. Posvećeni smo zaštiti vaše privatnosti i želimo da se osećate sigurno dok koristite našu veb stranicu. U ovom dokumentu možete pronaći informacije o vrsti podataka koje prikupljamo i obrađujemo, o svrsi za koju ih prikupljamo, koristimo i obrađujemo, kao i o vašim pravima u vezi sa predmetnim ličnim podacima.


Vaše podatke o ličnosti obrađujemo u skladu sa važećim zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018).


1. Ko smo mi

Pun naziv pravnog subjekta: „STILBY” doo za trgovinu i usluge, Bački Petrovac
Poštanska adresa: Lenjinova 120, Bački Petrovac
Šifra delatnosti: 2223
Matični broj: 08769257
Poreski broj (PIB): 101755016
Broj računa: 205-524668-06 (NLB KOMERCIJALNA BANKA AD), 340-20750-51 (ERSTE BANK AD NOVI SAD), 220-20081-86 (PROCREDIT BANK NOVI SAD)
Br. registracije u APR-u i datum: BD-78304/2005 od 13.07.2005.
Web adresa: www.stilby.co.rs
Kontakt telefon: +381 21/22-15-188
Kontak e-mail: office@stilby.co.rs


2. Podaci koje prikupljamo

Prikupljamo određene podatke o vama tokom vaše interakcije sa našim sajtom. Ovi podaci uključuju:


a) Lične podatke koje nam dobrovoljno pružate putem kontakt forme, odnosno vaše ime, e-mail adresu i poruku koju nam šaljete.

b) Automatski prikupljene informacije putem alata za analitiku, odnosno Google Analitike. Ove informacije obuhvataju IP adresu, vrstu pretraživača, operativni sistem, datum i vreme pristupa na sajt, broj poseta sajtu, izvori poseta sajtu, kao i informacije o ponašanju korisnika na našem sajtu (to uključuje informacije o pregledanim stranicama, vremenu provedenom na stranici i stopi napuštanja, odnosno koliko ljudi napusti stranicu nakon što pogledaju samo jednu stranicu). Ove podatke prikupljamo pomoću kolačića koje koristi Google Analitika (opširnije o kolačićima možete videti u daljem tekstu).


3. Upotreba vaših podataka

Koristimo prikupljene podatke na sledeće načine:


a) Lične podatke koje ste nam pružili putem kontakt forme koristimo isključivo u svrhu odgovarnja na vašu poruku i pružanja traženih informacija ili pordške.

b) Podatke prikupljene putem alata za analitiku upotrebljavamo kako bismo analizirali i poboljšali korišćenje našeg sajta, kao i kako bismo personalizovali vaše iskustvo i poboljšali naše proizvode i usluge.


4. Kolačići

Šta su kolačići?


Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru ili mobilnom uređaju kada posetite veb stranicu. Oni se koriste kako bi veb stranica pamtila informacije o vama i vašim aktivnostima na toj stranici. Kolačići obično sadrže podatke poput korisničkih preferencija, jezičkih podešavanja ili informacija o sesiji. Oni se koriste kako bi vam pružili bolje iskustvo pregledanja i personalizovali sadržaj prema vašim interesima i samim tim poboljšali funkcionalnost sajta. Važno je napomenuti da kolačići ne mogu biti korišćeni za pokretanje programa ili širenje virusa na vašem računaru.


Koje kolačiće koristimo?


a) Apsolutno neophodni kolačići - oni služe za normalno funkcionisanje internet stranice. Primer ovih kolačića je pamćenje imena na kontakt formi. Kada korisnik unese svoje ime u kontakt formu na veb stranici, veb stranica može upotrebiti kolačić da bi privremeno sačuvala to ime. Na taj način se, ukoliko se poruka šalje ponovo, ime može automatski popuniti u polju za unos, što olakšava korisniku da ponovno unese podatke.


b) Analitički kolačići - uz pomoć Google Analitike prikupljamo podatke o tome kako posetioci koriste naš sajt (koje stranice posećuju najviše, vrstu pretraživača koji koriste, broj poseta sajtu i slično). Ovi kolačići ne prikuplјaju lične podatke koji se odnоse na određenоg posetioca, i cela infоrmacija koju ovi kolačići prikuplјaju je anonimna. Njihova jedina svrha je pobоlјšanje funkcionisanja internet stranice. Ukoliko ne dozvolite upotrebu analitičkih kolačića, mi ih nećemo koristiti.


c) Kolačići trećih strana - koristimo kolačiće trećih strana, naših partnera na našoj internet stranici. Ovim trećim stranama omogućavamo pristup odabranim informacijama za obavljanje određenih zadataka u naše ime (na primer, koristimо mogućnоsti kоje pruža Google Analytics, kako bi evidentirali posete našоj internet lokaciji, kao broj i učestalоst pоseta). Mi ne koristimo оve funkcije za prikuplјanje ličnih podataka – podatke dobijamo u sažetom i anonimnom obliku, za statističke svrhe. Međutim, ovako prikupljeni podaci su ipak dostupni Google-u koji prema svojoj politici može da ih kombinuje sa drugim podacima koje o vama ima. Stoga vas molimo da, ukoliko prihvatite upotrebu kolačića trećih strana, posetite njihove zvanične politike korišćenja kolačića, kako biste se bliže upoznali sa njihovim politikama.
Ukoliko ne dozvolite upotrebu kolačića trećih strana, mi ih nećemo koristiti.


5. Kako štitimo vaše podatke


Ozbiljno shvatamo bezbednost vaših podataka i uspostavili smo fizičke, elektronske i upravljačke procedure da bismo osigurali prikupljene podatke na mreži. Vaše lične podatke čuvamo na bezbednim serverima i koristimo SSL enkripciju za zaštitu prenosa podataka.


6. Linkovi ka drugim veb stranicama


Naša veb stranica sadrži linkove ka drugim veb stranicama od interesa (Pinterest, Instagram). Međutim, mi ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost informacija koje pružate prilikom posete takvim sajtovima. Preporučujemo vam da pročitate politiku privatnosti ovih sajtova pre nego što ostavite bilo kakve lične podatke tim stranicama.


7. Prava korisnika


Možete izabrati da ograničite prikupljanje ili upotrebu vaših ličnih informacija navođenjem vaše preferencije na našoj veb stranici. Takođe, kao korisnik našeg sajta, imate određena prava u vezi sa svojim ličnim informacijama, uključujući:


a) Pravo na pristup - imate pravo da zatražite informacije o ličnim podacima koje posedujemo o vama.


b) Pravo na ispravku - ukoliko primetite da su informacije koje posedujemo o vama netačne ili nepotpune, imate pravo tražiti ispravku tih podataka.


c) Pravo na brisanje - u određenim slučajevima, možete zatražiti brisanje vaših ličnih podataka koje posedujemo.


d) Pravo na ograničenje obrade - U određenim okolnostima, imate pravo da zatražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka.


Da biste ostvarili iznad navedena prava, možete nas kontaktirati slanjem e-maila na office@stilby.co.rs ili pozivom na +381 21/22-15-188.


8. Izmene politike privatnosti


Možemo ažurirati ovu politiku privatnosti povremeno. Molimo vas da redovno proveravate najnovije informacije. Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti, kontaktirajte nas slanjem e-maila na office@stilby.co.rs ili pozivom na +381 21/22-15-188.

Kako bismo unapredili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Saznajte više u našoj politici privatnosti.